6 Eylül 2010 Pazartesi

Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Tedavisi Nedir?Diş Ağrısına Ne iyi gelir? Diş Ağrısı için Bitkisel bir çözüm var mı?

Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Tedavisi Nedir?
Diş Ağrısına Ne iyi gelir? Diş Ağrısı için Bitkisel bir çözüm var mı?
Diş Ağrısı nedenleri arasında ilk sırayı diş çürükleri alır. Diş minesinin aşınması, dişeti hastalıkları ve iltihaplanması gibi nedenlerin yanı sıra sinüzit gibi hastalıklar da diş ağrısına neden olabilir.
DİŞ AĞRISINA BİTKİSEL KARANFİL ÇÖZÜMÜ
Ağrı başladığında; Diş aralarında kalmış yemek artığı, vb.. olup olmadığını kontrol etmek; varsa dişe zarar vermeden ve ağrıyı artırmadan temizlemek işe yarayabilir. Bilinçsiz ve aşırı ağrı kesici kullanımından kaçınmak gerekir. Bilinçsiz ağrı giderme yöntemlerinden kaçınmak ( ağrıyan diş üzerine ağrı kesici konması, alkollü pamuk uygulaması, vb.) gerekir.
Kesinlikle ağrıyan diş üzerine ASPİRİN ya da herhangi bir ağrı kesici ilaç uygulanmaz. Kimyasal yapıları nedeni ile bu gibi ilaçlar diş etinde ve çevre yumuşak dokularda tahrişlere neden olabilir.
Diş üzerinde çürük nedeni ile oyuk oluşmuşsa buraya çok az karanfil yağı (eugenol) emdirilmiş pamuk koyulabilir. Eugenol ağrının azalmasını sağlayacaktır.
Yine bir miktar karanfil çiğnemek, ya da karanfili toz haline getirip ağrıyan diş üzerine uygulamak az ağrılı durumlarda işe yarayabilir. Fakat fazla miktarda ve uzun süre uygulanması halinde diş etinin tahriş olacağı unutulmamalıdır.
Diş ağrısı başladığında vakit kaybetmeden bir diş hekimine gitmekte fayda vardır.
Diş ağrısının ızdırabından kurtulabilmek için sadece bu mucizeye ihtiyacınız var…
Karanfil tomurcuklarında ogenol (ojenol) adı verilen hidrokarbon, şahsilik asit ve karyofıllin içeren bir uçucu yağ (esans) bulunur
Karanfılyağı da denilen bu esans, diş hekimliğinde sıkça yararlanılan antiseptik ve ağrı kesici ilaçların yapımında kullanılır. Karanfil tomurcukları ise, bazı reçel, yemek, turşu ve baharatlı şarapların yapımında çeşni olarak kullanılmaktadır.
Karanfil tomurcuklarının ve karanfilyağının sağlığa yararlı etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöyle özetlenebilir:
1. Karanfil tomurcukları uyarıcıdır. Özellikle sindirim sistemi üzerinde uyarıcı etki yapar.
2. Gaz söktürücüdür.
3. Mide bulantısını bastırır. Kusmaları önler.
Bu etkilerinden yararlanılmak üzere piyasada satılan karanfil tomurcuklarından bir tutam (7-8 tane) alınıp 1 bardak kaynar suya atılır. 10 dakika demlendirilerek hazırlanan infüzyon ılık olarak içilir.
1. Karanfil tomurcukları nefesin kötü kokusunu yok eder. Bunun için tomurcuklar ağızda çiğnenip sert bakiye tükürükle atılır ya da yukarda tarifi verilen infüzyonla gargara yapılır.
2. Karanfil tomurcuğu ağrı kesici ve hafif uyuşturucudur. Bu etkilerinden yararlanılarak diş ağrısını kesmekte kullanılır. Bir adet karanfil tohumu ağıza alınır. Ağrıyan çürük dişin yakınına getirilir ve bir süre orada tutulur ya da gene piyasada satılan karanfilyağı biraz pamuğun üzerine damlatılır ve pamuk ağrıyan dişe bastırılır.
3. Karanfılyağı romatizma ve nevralji ağrılarının hafifletilmesinde yararlı olur. Bunun için karanfilyağı ağrılı yerlere dıştan ovuşturularak uygulanır..

Diş Ağrısı için başka neler yapılabilir? Diş Ağrısını ne geçirir? Diş Ağrısı için ilaç var mıdır?
- Majezik içmek ( diş ağrısı konusunda en iyisidir. ben iki apranax içtim geçmedi. bir tane majezik derdime derman oldu )
- Ağrıyan dişin üzerine şu küçük ağız kokmasını önleyen karanfillerden koymak. (küçük ağrılarda işe yarıyabilir.)
- Ağrıyan dişinizin olduğu tarafı soğuk suyla çalkalamak. ( ağrı kesicinin bile fayda etmediği zaman uygulanması gereken yöntemdir. çünkü artık çürük dişten çıkıp sinir köklerine inmiştir ve ancak soğuk füzyon dindirebilir. ancak bu yöntem çok uzun süreli etki etmez. böyle ileri derecede bir diş çürüğü için maksimum bir dakika etkisini gösterir sonrasında yine işlemi tekrarlamak gerekir. ama gecenin bir yarısı bu acıya yakalandı iseniz sabaha kadar dayanmanız için yapacak başka birşeyde yoktur.)
Önemli not: Güçlü ağrı kesiciler dişin üzerine konulmamalıdır. emilme yöntemiyle kana karışan güçlü ağrı kesiciler ciddi sorunlara yol açabilir. bu yüzden apranax ve majezik gibi ağrı kesiciler kesinlikle yutulmalıdır.
Diş Ağrısı için Şifalı Bitkiler
Diş ağrısı için şifalı bitkiler kullanmak da yararlı olabilir. Özellikle, sirkeye birer tutam kekik ve kimyon katılıp bununla gargara yapılırsa diş ağrısını kesmekte ve iltihabı kurutmada etkilidir. Bu uygulamaya bir süre devam etmek gerekir.
Diş Ağrısına Karşı Hiç Duymadığınız Psikopatik Yöntemler (Sorumluluk Kabul Etmiyoruz!)
1-Sakızla başlayan acı dindirme yöntemleri. duruma göre değişecektir, çürük dişten kana sızan oksijenin yanmasıyla oluşan acıya karşın sakız yapıştırmak geçici bir çözüm sunabilir. oksijen gitmeyince yanma hissi azalabilir.
2-Ağıza kolonyalı pamuk veya ıslak mendil koyarak ısırmak.
3-Buzlu su veya direkt buz ile soğuk pansuman yapmak (bölgeyi uyuşturuyor ama herkes dayanamaz)
4-Sürekli ılık su ile ağrıyan dişi yıkamak, en fazla 1dk geçiriyor sürekli işlemi tekrar etmeniz lazım.

Kaynak: vatan.tc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder